Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josef Fritzl vratio se na mjesto stravičnog zločina, samo pet mjeseci nakon što je otkrivena njegova stravična laž. Uz pratnju policije napustio je zatvor i istražitelje proveo po tamnici u kojoj je svoju kći držao zatočenu 24 godine.


Od 1984. godine do travnja ove godine, 74-godišnji Fritzl svoju kćer Elisabeth držao je u čudovišnoj tamnici i kontinuirano ju silovao. Istražitelji procjenjuju da ju je silovao više od 3 000 puta.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Procurili detalji austrijskog zakona koji regulira obavezno cijepljenje. Kazne za odbijanje neće biti male Slika nije dostupna Elisabeth Fritzl u 'Selu X' štite i stanovnici

Sudac je početkom ovog tjedna Fritzlu naredio da ih provede kroz tamnicu kako bi im pokazao sve, a posebno posljednjih osam vrata koja su zapečatila tamnicu od vanjskog svijeta.

>> Ispovijest Elisabeth Fritzl : 'Moj život seksualne robinje'

>> Monstrum Fritzl iznajmljivat će stanove u svojoj kući strave

Zanimao ga je i Fritzlov navodni plan o spasu za njegovu kći i djecu rođenu u incestuoznom odnosu, koji je trebao biti proveden ukoliko bi se njemu nešto dogodilo.

Austrijski mediji prenose kako je pri dolasku bio rezerviran, a poslije je žustro tužitelju objašnjavao kako funkcioniraju vrata teška 300 kg iza kojih je držao Elisabeth, i troje od sedmero djece rođene u zatočeništvu.

Prisutni kažu kako se izražavao na neobičan način, te koristio termin 'mi' kada je pričao o tamnici koju je napravio.

Ipak Fritzl nije uspio uvjeriti vlasti kako je organizirao da se vrata sama otvore u slučaju bolesti ili njegove smrti. Nije ih uvjerio njegov plan o satu koji bi otvorio vrata i pustio djecu i Elisabeth iz tamnice, a ni nikakav sličan mehanizam nije pronađen.

Nakon dva sata odvezen je u zatvor, a austrijske vlasti još razmišljaju kako će ga optužiti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju