Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ispovijest Elisabeth Fritzl : 'Moj život seksualne robinje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Elisabeth Fritzl, žena koju je otac držao zatočenom kao seksualnu robinju u podrumskoj ćeliji, prvi je put progovorila o brutalnostima kojima je bila izložena zajedno sa svojom djecom.

U izjavi koju je Elisabeth dala sudu svjedočeći protiv svojeg oca, tvrvdi da je dobivala batine ako je odbila seks, a nakon toga monstrum je zlostavljao i djecu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Monstrum Fritzl proglašen zdravim Slika nije dostupna Kuću u kojoj je bila zatočena Elizabeth Fritzl obilaze turisti

'Bio je vrlo brutalan prema meni. Ako nisam pristala na seks, patila su djeca. Znali smo da će nas tući', izjavila je Elisabeth.

Sada 42-godišnjakinja, u podrumu je bila zatočena čak 24 godine. U tome razdoblju uzastopno je silovana i rodila je sedmero djece od kojih je jedno odmah po porodu preminulo. 

Tvrdi da ih je otac redovito ostavljao u smrtnoj tišini, te ih kažnjavao i na najmanji znak otpora. 

'Često nam je govorio da tu dolje nemamo nikakve šanse. Prijetio nam je da vrata može zaključati kada god hoće i da ćemo ubrzo vidjeti kako ćemo onda preživjeti', ispričala je Elisabeth.

'Njegov način komunikacije bio je da upotrebljava grube riječi. Vrijeđao je i mene i djecu i bio vrlo nasilan', ispričala je Elisabeth sucu.  

'Nije dopuštao da djeca razvijaju svoju ličnost, nije trpio da mu bilo što odgovore. Bio je to velik problem kada su djeca porasla i više nisu bila malena. Nije dopuštao da djeca rade bilo što po njihovoj volji', dodala je. 

Gospođica Fritzl svojoj je djeci pjevajući pjesme i pričajući priče u podrumskoj ćeliji pokušavala stvoriti donekle normalan život.

No, čim je Jozef stupio atmosfera se promijenila.

'Čim je otišao, nastavili smo živjeti. Kada je bio kod nas, vladala je potpuna tišina, kada je on bio s nama samo smo pokušavali preživjeti', ispričala je Elisabeth.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene