Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josef Fritzl, optužen za incestuozan odnos sa kćeri Elisabeth koja mu je rodila sedmero djece, nada se kako će moći iznajmljivati stanove u 'kući strave' u kojoj je zarobljenu u tamnici, 24 godine držao danas 42-godišnju kćer.


Tako je ovaj 73-godišnjak unajmio još jednog poznatog odvjetnika koji će se brinuti oko njegovih nekretnina i iznajmljivanja stanova u trokatnici u Amstettenu.

Vezani članci Slika nije dostupna Fritzl obasuo obitelj telefonskim pozivima, oni mu spuštaju slušalicu Slika nije dostupna Rosemarie Fritzl prijavljena zbog sumnje da je sve znala

Fritzl, koji se trenutno nalazi u zatvoru, gdje se priprema za suđenje koje će početi krajem godine, na gornjem katu 'kuće strave' živio je sa svojom 69-godišnjom suprugom Rosemarie, i troje djece koje mu je rodila njegova kćer dok je ostalo troje djece bilo prisiljeno živjeti u mračnoj i vlažnoj tamnici u podrumu, gdje nikada nisu vidjeli svjetlo dana, sve do travnja ove godine kad su oslobođeni. 

>> Ispovijest Elisabeth Fritzl : 'Moj život seksualne robinje'

>> Elisabeth Fritzl: 'Otac mi je ubio sina'

>> Fritzlova kćer smještena u sobu nalik podrumu u kojem je bila zatočena

Ostali stanovi u kući iznajmljivali su se, sve dok nije otkrivena ova stravična priča, pa su izbezumljeni najmoprimci otkazali svoje ugovore i odselili se.

- Nismo mogli više nastaviti živjeti blizu podruma za mučenje i svaki dan se podsjećati na to što se dogodilo. I baš zato želimo čim prije otići i nastaviti svoj život negdje drugdje, rekao je jedan bivši stanar.

Ne postoji nikakva zakonska prepreka koja bi Fritzlu zabranila iznajmljivanje stanova na gornjem katu. Ali podrum je mjesto zločina i ostat će u rukama policije sve do završetka suđenja.

Po pisanju austrijskog lista, Fritzl je unajmio poznatog odvjetnika kako bi se pobrinuo za njegove nekretnine.

Rudolf Mayer, još jedan poznati bečki odvjetnik, branit će Fritzla na sudu, a prijete mu optužbe ubojstva zbog djeteta koje je umrlo odmah nakon poroda, a Fritzl ga je spalio u peći. Također optužen je za silovanje, uskraćivanje slobode, prisilu i incesta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju