Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MATTHEW MCCONAUGHEY

Pokolj u rodnom gradu oskarovca: ''Još jednom smo tragično dokazali da nismo sposobni biti odgovorni za prava koja nam daje naša sloboda''

Matthew McConaughey
Matthew McConaughey Foto: EMMA MCINTYRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Moramo poduzeti nešto da više nijedan roditelj ne mora doživjeti ovo što su proživjeli roditelji u Uvaldeu i mnogi prije njih, poručio je oskarovac Mathew McConaughey nakon masakra u osnovnoj školi u njegovu rodnom gradu u Texasu.

"Još jednom smo tragično dokazali da nismo sposobni biti odgovorni za prava koja nam daje naša sloboda'', istaknuo je glumac Matthew McConaughey u objavi na društvenim mrežama nakon najsmrtonosnije pucnjave u američkoj školi u gotovo 10 godina.

Naoružani tinejdžer ubio je najmanje 19 učenika i dvije učiteljice nakon što je upao u teksašku osnovnu školu u glumčevu rodnom gradu Uvaldeu u najnovijem oružanom masovnom ubojstvu u SAD-u.

''Svaki pravi Amerikanac sada se mora pogledati u ogledalo i zapitati: Što je to što uistinu cijenimo? Kako popraviti problem? Koje male žrtve možemo pojedinačno poduzeti danas za očuvanje zdravije i sigurnije nacije, države i susjedstva sutra? Ne možemo još jednom izdahnuti, opravdavati se i prihvatiti ovu tragičnu stvarnost kao status quo", istaknuo je glumac u objavi.

''Ovo je epidemija koju možemo kontrolirati i svi znamo da možemo bolje. Moramo učiniti nešto. Moramo poduzeti nešto da više nijedan roditelj ne mora doživjeti ovo što su proživjeli roditelji u Uvaldeu i mnogi prije njih'', poručio je.

Pročitajte i ovo Pucnjava u školi u Teksasu Roditelji čekaju vijesti Stravičan masakr! Tinejdžer ubio 19 djece i dvoje učitelja, dvije djevojčice su nestale. Oglasio se i Zelenski
Pročitajte i ovo Pucnjava u školi u Teksasu Roditelji čekaju vijesti Stravičan masakr! Tinejdžer ubio 19 djece i dvoje učitelja, dvije djevojčice su nestale. Oglasio se i Zelenski

''Onima koji su svoje voljene ostavili u školi ne znajući da su im danas rekli zbogom, nikakve riječi ne mogu pomoći da shvate ili izliječe gubitak, ali ako molitve mogu pružiti utjehu, mi ćemo moliti", kazao je 52-godišnji oskarovac, koji je prije pola godine bio objavio da se zasad ne kani kandidirati za guvernera Teksasa, a nakon višemjesečnih nagađanja o njegovu iskoraku u političke vode.

Novosti o pucnjavi možete pratiti >> OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene