Matthew McConaughey je u svojoj biografiji "Greenlights" opisao buran odnos svojih roditelja.

Galerija


Holivudska zvijezda i miljenik žena, glumac Matthew McConaughey, postao je autor bestselera kada je objavio svoju biografiju "Greenlights".

Vezani članci Scena iz filma Nije zlato sve što sja Opasne meduze i uragani odgađali su snimanje filma u kojem su slavni glumci drugi put utjelovili ljubavni par Matthew McConaughey i Kate Hudson Snimanje komedije koju žene obožavaju obilježili neočekivani momenti pa su i sami glumci bili iznenađeni

Napisao ju je tijekom 52-dnevne izolacije u pustinji u Teksasu, a u njoj je, između ostalog, progovorio i o svojem teškom djetinjstvu kojeg je obilježio turbulentan i često nasilan odnos njegovih roditelja.

McConaughey je rođen u 1969. godine u teksaškom Uvaldeu. Njegova majka Mary Kathleen bila je spisateljica i učiteljica, a otac Jim lokalni naftni biznismen koji se zamalo nakon srednje škole profesionalno bavio američkim nogometom.

"Ja sam najmlađi od trojice braće i sin sam roditelja koji su se dvaput razveli i tri puta vjenčali jedno s drugim", napisao je glumac. Otkrio je i kako mu je otac preminuo 1992. godine od infarkta dok je vodio ljubav s njegovom majkom.

I dok je u biografiji nekoliko puta naglasio kako ih je oboje jako volio, priznao je i kako je bilo teško odrastati u nezdravom okruženju koje su priuštili njemu i njegovoj braći. Burnu vezu svojih roditelja u biografiji je dočarao kroz nekoliko primjera.

Prisjetio se jedne večeri kada mu je bilo samo pet godine i kada je njegov tata za večerom zatražio još jednu porciju krumpira.

"Siguran si da želiš još, debeli?", upitala je tada njegova mama oca te mu se nastavila rugati zbog kilaže, a Matthew i njegova braća su znali da se sprema nešto loše.

"Tata je preokrenuo cijeli stol, dignuo se i krenuo prema mami, a ona je odmah otrčala nazvati policiju", napisao je. Stvari su zatim postale još gore jer njegov otac prignječio njegovu mamu uza zid, a ona ga je odalamila po licu sa slušalicom telefona te mu slomila nos.

Zatim je opisao njihovu borbu u kojoj je ona u ruci imala nož, a on bocu kečapa. Na kraju su oboje bili prekriveni kečapom i krvi, dok se Matthew s braćom skrivao iz kauča.

"Pali su na koljena na kuhinjski pod koji je bio preliven kečapom i krvi... i počeli voditi ljubav", prisjetio se glumac u biografiji.

"Tako su se moji roditelji voljeli", zaljučio je.

Inače, "Greenlights" je renutačno jedna od najprodavanijih knjiga ovog desetljeća, čemu se ni sam glumac nije nadao kada ju je objavio.

Mario Petreković ne krije koliko ga ispunjava očinstvo i snimljen je tijekom preslatkog trenutka s kćerkicom

Pobjeda u showu i jedan hit su joj donijeli svjetsku slavu, ali ubrzo je sve krenulo nizbrdo