Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Napad nije prekrižen

Kerry Sirijcima: Još uvijek vas možemo BOMBARDIRATI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
John Kerry danas je poručio kako napad na Siriju nije u potpunosti odbačena opcija.

Prijetnja američkom vojnom akcijom u Siriji i dalje je stvarna, rekao je u nedjelju američki državni tajnik John Kerry dan nakon zaključenja dogovora s Rusijom o eliminaciji sirijskog kemijskog oružja.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

'Prijetnja silom je i dalje stvarna', rekao je Kerry na konferenciji za novinare s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom u Jeruzalemu.

'Ne možemo davati prazna obećanja kada se radi o međunarodnim pitanjima', dodao je.

Državni tajnik je govorio nakon četverosatnog razgovora s Netanyahuom o američko-ruskom dogovoru o sirijskom kemijskom oružju, kao i o mirovnim pregovorima između Izraelaca i Palestinaca.

>> John Kerry doputovao u Izrael na sastanak s izraelskim premijerom

'Nemojte se varati, nismo odbacili niti jednu opciju', upozorio je Kerry nakon što je dogovor potpisan u subotu u Ženevi odgodio trenutačnu prijetnju američkim udarima, koje je planirao Washington sa saveznicima kako bi kaznili režim Bashara al-Assada, optuženog za napad kemijskim oružjem 21. kolovoza u predgrađu Damaska.

'Jedna država je upotrijebila oružje za masovno uništenje protiv svog naroda i to je zločin protiv čovječnosti i ne može se tolerirati', dodao je.

Netanyahu je dodao da bi uništenjem kemijskog oružja regija postala puno sigurnija.

'Svijet mora biti siguran da ekstremistički režimi ne posjeduju oružje za masovno uništenje jer je Sirija pružila još jedan primjer da ga koriste oni koji ga imaju', rekao je izraelski premijer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene