Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jeremićevo upozorenje državama koje namjeravaju priznati Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Države koje priznaju neovisnost Kosova ne mogu "računati na dobre odnose" sa Srbijom, izjavio je u srijedu srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić, nakon što su skoro priznanje Kosova najavile Hrvatska, Mađarska i Bugarska.

"Svaka država koja postupi u tom smislu ne može računati na dobre odnose s nama. Svaka država koja prizna ilegalnu državu Kosovo krši međunarodno pravo", rekao je Jeremić u Ateni, nakon susreta s grčkom kolegicom Dorom Bakoyannis. 

Pročitajte i ovo Psi spašeni iz dvorišta splitskog psihijatra - 13 Kaznena prijava FOTO Otkriveni strašni detalji kako je psihijatar mučio pse radi borbe: "Namjerno ih je pario i trenirao nasiljem - ne laju, tihi su i puni ožiljaka" Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!"

Hrvatska, Mađarska i Bugarska objavile su u srijedu zajedničku izjavu o predstojećim nacionalnim odlukama o priznanju Kosova. 

"Pozivam države, osobito one iz regije, da ne učine taj korak: nemojte povrijediti naš teritorijalni integritet i našu suverenost", rekao je Jeremić.

"Srbija će se boriti svim pravnim, političkim i diplomatskim sredstvima protiv priznanja Kosova", nastavio je.

"Srbija će pokušati pronaći kompromisno rješenje u pogledu budućeg statusa Kosova pod okriljem Ujedinjenih naroda i uz pomoć naših prijatelja iz Europske unije. Taj kompromis nije nemoguć", dodao je.

Srbija je opozvala svoje veleposlanike iz 29 država koje su priznale Kosovo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene