Sanacija klizišta kod Tuzle
Sanacija klizišta kod Tuzle Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U petak iza 20 sati Tuzlu je pogodilo nevrijeme i paraliziralo promet. Vatrogasci su u noći i tijekom jutra požurili sa sanacijom štete jer se u subotu očekuje nova obilna kiša.


Jakog nevremena koje je u tijekom petka pogodilo Hrvatsku nije ostala pošteđena ni susjedna BiH. Nagore je bilo u Tuzli u kojoj je u 40 minuta palo 70 litara kiše po četvornom metru.

Vezani članci Poplava u splitskom kvartu Plokite - 1 Nema predaha za Dalmaciju: Nakon kiše i poplava, i za vikend se očekuje grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša Poplava u Splitu, ilustracija Olujno nevrijeme na području Splita: Poplavili su podrumi, prometnice, bilo je odrona i kvarova električne infrastrukture

Grad je bio poplavljen, promet otežan, nastala je velika materijalna šteta. Gradski Krizni stožer civilne zaštite na izvanrednoj sjednici u petak navečer proglasio je stanje prirodne nesreće.

Na terenu su bili brojni vatrogasci i pokušavali sanirati štete nakon obilne kiše koja je Tuzlu pogodila oko 20 sati. Ispumpavana je voda iz poplavljenih objekata u gradu, uklanjana porušena stabla i čišćene su ceste.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović rekao je kako će službe zaštite i spašavanja kao i javna komunalna poduzeća krenuti u brže sanacije šteta nastalih u petak jer se za subotu najavljuje novo nevrijeme, piše Klix.ba.