Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla reakcija

Oglasilo se izraelsko veleposlanstvo: "Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika"

Izraelsko veleposlanstvo na platformi X objavilo je reakciju na izjave predsjednika Zorana Milanovića. Oglasio se i ministar Gordan Grlić Radman.

"Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju suosjećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena barbarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene diljem svijeta", piše u priopćenju objavljenom na službenom profilu izraelskog veleposlanstva. Reakcija je to na izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je kazao kako je Izrael izgubio njegove simpatije nakon odmazde Hamasu, a postavljanje izraelske zastave u Ministarstvu vanjskih poslova nazvao idiotskim.

 

"Koja je zastava sljedeća? U ovoj zemlji se zna kako se sa zastavama raspolaže, a to je bila reakcija ministra kad gledamo kontekst priče idiotska. Nisam slučajno odabrao tu riječ jer idiotizam ima više refleksija to ne radiš naprosto", poručio je Milanović.

  Pročitajte i ovo Davor Božinović Osvrnuo se i na migrante Božinović komentirao ustaške povike na utakmici: "Nitko me ne može uvjeriti da oni ne znaju da time čine štetu nogometu, društvu i državi"

Izraelsko veleposlanstvo zahvalilo je "hrvatskom premijeru na riječima potpore Izraelu u pravednom ratu protiv terorističke organizacije Hamas, a zahvaljuje i hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova na odluci da na ulazu u Ministarstvo istakne izraelsku zastavu u znak solidarnosti s izraelskim narodom u ovim teškim vremenima".

Na Milanovićeve kritike da je to idiotski potez resora vanjskih poslova odgovorio je ministar Gordan Grlić Radman koji taj resor vodi.

"Mislim da predsjednik Milanović doista tu neodgovorno je postupio kad je izrazio da su njegove simpatije prema Izraelu prestale, time je naštetio jako puno reputaciji ugledu Hrvatske, budući da je cijeli demokratski svijet osudio taj napad na Izrael, vidimo da se on priklonio ruskom narativu, a i Komšićevom, prema tome nije slučajno taj trokut Milanović, Putin, Komšić", kaže ministar.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene