Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne znaju gdje je

Izrael ne može lokalizirati svog vojnika Gilada Shalita u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael nije kadar vojnim putem osloboditi svog vojnika Gilad Shalita, zatočenog u Gazi od 2006. jer ga do sada nije uspio lokalizirati, rekao je bivši šef izraelskog stožera general Gaby Ashkenazi.

'Ne znamo gdje je Shalit. Hamas ga je sakrio i ne možemo ga lokalizirati', priznao je general Ashkenazi u govoru na Sveučilištu Bar Ilan u Tel Avivu koji mu je dodijeljena titula počasnog doktora.
'Moramo priznati da nismo uspjeli osloboditi Gilada vojnim putem i da treba platiti razumnu cijenu da ga preuzmemo', dodao je.

Gilada Shalita (24), koji ima i francusko državljanstvo, oteli su pripadnici palestinskih oružanih skupina iz Gaze 25. lipnja 2006. Od tada je na tajnom mjestu i Crveni križ nikada nije dopustio da ga se posjeti.

U jesen 2009. se činilo da predstoji njegovo oslobođenje nakon neizravnih pregovora u kojima je posredovao Egipat i jedan njemački posrednik u vezi razmjene vojnika za tisuću palestinskih zatočenika. Pregovori su zapeli na identitetu zatočenika i mjestu od kuda bi bili pušteni, jer Izrael odbija na Zapadnoj Obali osloboditi one koji su upleteni u samoubilačke atentate. (Hina)

Pročitajte i ovo Izraelsko bombardiranje pojasa Gaze Rat na Bliskom istoku Hamas traži zajamčeni kraj rata, Izrael najavljuje ofenzivu: Što je s taocima? Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene