Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napetosti na Bliskom istoku

Izrael raketirao iranske snage u Damasku, većina uništena prije cilja

Okolica Damaska osvijetljena raketama, ilustracija (Foto: AFP)
Okolica Damaska osvijetljena raketama, ilustracija (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Okolica Damaska osvijetljena raketama, ilustracija (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Napad je bio usmjeren na operativce Iranske revolucionarne garde i šiitske milicije koji su posljednjih nekoliko dana planirali napade na Izrael iz Sirije

Izraelski zrakoplovi napali su iranske snage u blizini Damaska ​​koje su planirale lansirati naoružane bespilotne letjelice na ciljeve u Izraelu, izjavio je glasnogovornik izraelske vojske.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

Vojska je priopćila kako je napad bio usmjeren na operativce Iranske revolucionarne garde i šiitske milicije koji su posljednjih nekoliko dana planirali napade na Izrael iz Sirije. Navode kako su planirani napadi na sjeverni dio Izraela naoružanim dronovima u slijedećih nekoliko dana, piše The Jerusalem Post.

Izraelski general Ronen Manelis tvrdi kako je mobitel s kojeg je presretena prijetnja dobivao direktne zapovijedi iz Teherana od generala Qassema Soleimanija.

„Iran nema nikakav imunitet. Naša vojska djeluje na svim poljima protiv Iranske agresije“ izjavio je izraelski premijer i ministar obrane Benjamin Netanyahu te dodao kako će „nastaviti djelovati protiv Irana i njegovih posrednika ustrajno i uz odgovornost prema sigurnosti Izraela“.

Glasnogovornik izraelske vojske izjavio je kako su pripremali lansiranje "ubojitih dronova" naoružanih eksplozivom na sjever Izraela.

Sirijski državni mediji priopćili su kako su sirijske zračne obrane u subotu navečer presrele neprijateljske napade iznad glavnog grada Damaska.

Svjedoci u Damasku rekli su da su čuli i vidjeli eksplozije na nebu.

Sirijska vojska u priopćenju je navela da je većina izraelskih raketa uništena prije nego što su dosegle svoje ciljeve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene