Napad je bio usmjeren na operativce Iranske revolucionarne garde i šiitske milicije koji su posljednjih nekoliko dana planirali napade na Izrael iz Sirije

Galerija


Izraelski zrakoplovi napali su iranske snage u blizini Damaska ​​koje su planirale lansirati naoružane bespilotne letjelice na ciljeve u Izraelu, izjavio je glasnogovornik izraelske vojske.

Vezani članci Napad u Parizu - 2 Dvije žene izbodene kod Eiffelova tornja: "Izvukla je nož i posjekla me po glavi, rebrima i ruci. Zatim je napala moju rođakinju" Borba u Siriji - 3 Rizik od eskalacije u Siriji "rast će iz sata u sat": Turska prijeti odmazdom zbog smrti vojnika

Vojska je priopćila kako je napad bio usmjeren na operativce Iranske revolucionarne garde i šiitske milicije koji su posljednjih nekoliko dana planirali napade na Izrael iz Sirije. Navode kako su planirani napadi na sjeverni dio Izraela naoružanim dronovima u slijedećih nekoliko dana, piše The Jerusalem Post.

Izraelski general Ronen Manelis tvrdi kako je mobitel s kojeg je presretena prijetnja dobivao direktne zapovijedi iz Teherana od generala Qassema Soleimanija.

„Iran nema nikakav imunitet. Naša vojska djeluje na svim poljima protiv Iranske agresije“ izjavio je izraelski premijer i ministar obrane Benjamin Netanyahu te dodao kako će „nastaviti djelovati protiv Irana i njegovih posrednika ustrajno i uz odgovornost prema sigurnosti Izraela“.

Glasnogovornik izraelske vojske izjavio je kako su pripremali lansiranje "ubojitih dronova" naoružanih eksplozivom na sjever Izraela.

Sirijski državni mediji priopćili su kako su sirijske zračne obrane u subotu navečer presrele neprijateljske napade iznad glavnog grada Damaska.

Svjedoci u Damasku rekli su da su čuli i vidjeli eksplozije na nebu.

Sirijska vojska u priopćenju je navela da je većina izraelskih raketa uništena prije nego što su dosegle svoje ciljeve.