Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael bombardirao Bejrut, Hezbollahovi čelnici se izvukli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gerilska skupina Hezbollah objavila je da je snažno izraelsko bombardiranje južnih predgrađa Bejruta, u kojem je poginulo dvoje djece, bilo usmjereno na vođu te organizacije šeika Hassana Nasrallaha.

Hezbollahov je izvor za agenciju dpa rekao kako su potpuno uništene četiri zgrade u bejrutskoj četvrti Roueissu.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Izraelska vojska - 6 Otvara se nova fronta? Izrael objavio da je spreman za akciju protiv moćne sile: "Kao što uništavamo Hamas, tako ćemo i njih..."

Očevici i izvori iz snaga sigurnosti izjavili su za Reuters kako su izraelski zrakoplovi ubili dvoje djece i uništili 11 stambenih zgrada, te da je najmanje sedmero ljudi ozlijeđeno.

"Izraelci su očito imali pogrešne obavještajne podatke da se u tim zgradama nalazi šef Hezbollaha šeik Hassan Nasrallah, ali pogriješili su", rekao je izvor i naglasio kako nitko od Hezbollahovih čelnika nije stradao u tome, dosad najtežem napadu na južna predgrađa Bejruta od početka sukoba 12. srpnja.

Agencija Associated Press javila je da su izraelski zrakoplovi u nedjelju u dvije minute ispalili najmanje 20 projektila, upravo u vrijeme kada je izraelski parlament prihvaćao UN-ov plan prekida vatre koji će stupiti na snagu 17 sati poslije.

Avioni su gađali Dahiyeh, južno bejrutsko predgrađe koje se smatra snažnim Hezbollahovim uporištem, objavila je televizija Al-Arabiya, a prenosi AP. I Hezbollahova televizija Al-Manar izdala je priopćenje u kojem kaže kako nitko od čelnika Hezbollaha u to vrijeme nije bio u tim zgradama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene