Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gerilska skupina Hezbollah objavila je da je snažno izraelsko bombardiranje južnih predgrađa Bejruta, u kojem je poginulo dvoje djece, bilo usmjereno na vođu te organizacije šeika Hassana Nasrallaha.


Hezbollahov je izvor za agenciju dpa rekao kako su potpuno uništene četiri zgrade u bejrutskoj četvrti Roueissu.

Vezani članci Iran, ilustracija Voditelj iranskog nuklearnog programa: "Iran ima pravo poduzeti akcije protiv terorista koji su napali Natanz" Slika nije dostupna Izrael granatama gađao jug Libanona

Očevici i izvori iz snaga sigurnosti izjavili su za Reuters kako su izraelski zrakoplovi ubili dvoje djece i uništili 11 stambenih zgrada, te da je najmanje sedmero ljudi ozlijeđeno.

"Izraelci su očito imali pogrešne obavještajne podatke da se u tim zgradama nalazi šef Hezbollaha šeik Hassan Nasrallah, ali pogriješili su", rekao je izvor i naglasio kako nitko od Hezbollahovih čelnika nije stradao u tome, dosad najtežem napadu na južna predgrađa Bejruta od početka sukoba 12. srpnja.

Agencija Associated Press javila je da su izraelski zrakoplovi u nedjelju u dvije minute ispalili najmanje 20 projektila, upravo u vrijeme kada je izraelski parlament prihvaćao UN-ov plan prekida vatre koji će stupiti na snagu 17 sati poslije.

Avioni su gađali Dahiyeh, južno bejrutsko predgrađe koje se smatra snažnim Hezbollahovim uporištem, objavila je televizija Al-Arabiya, a prenosi AP. I Hezbollahova televizija Al-Manar izdala je priopćenje u kojem kaže kako nitko od čelnika Hezbollaha u to vrijeme nije bio u tim zgradama.