Ivica Dačić (Foto: AFP)
Ivica Dačić (Foto: AFP)

Ivica Dačić, srpski ministar vanjskih poslova, rekao je da će, ako Hrvatska povuče veleposlanika iz Beograda, Srbija učiniti isto.


Ako Hrvatska povuče svog veleposlanika iz Beograda, Srbija će odmah povući svog iz Zagreba na konzultacije, izjavio je to Ivica Dačić, srpski ministar vanjskih poslova, za Sputnjik.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Pixsell) Mladić koji je ubio brata pa tijelo usred noći prevozio u tačkama, blizak je rođak jednog od najpoznatijih srpskih slikara Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Stravično ubojstvo: Policija ga ulovila dok je u kolicima vozio izmrcvareno bratovo tijelo u šumu da ga zakopa

"U tom bismo slučaju bili prinuđeni reagirati recipročno. U cjelini treba se okrenuti pozitivnoj agendi jer su odnosi Srba i Hrvata ključni za stabilnost regije", rekao je Dačić. 

Odnosi dviju zemalja zaoštreni su nakon izgreda Vojislava Šešelja koji je gazio hrvatsku zastavu i vrijeđao članove delegacije Hrvatskog sabora. 

Uoči komemoracije žrtvama logora Jasenovac Hrvatska je zabranila ulaz srpskom ministru obrane Aleksandru Vulinu, a Srbija je danas odgovorila istom mjerom proglasivši ministra obrane Damira Krstičevića personom non grata