Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Persona non grata

Krstičević odgovorio Srbiji: "Odluka je neopravdana i više govori o njima. Ja nikoga nisam vrijeđao i nešto loše govorio"

Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr)
Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar Damir Krstičević komentirao je odluku Vlade Srbije koja ga je proglasila nepoželjnim u toj zemlji istaknuvši da je ona neopravdana jer on nikoga nije vrijeđao. "Ova odluka više govori o njima", poručio je.

Vlada Republike Srbije odlučila je na današnjoj sjednici da potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević do daljnjeg nije dobrodošao u Srbiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Odgovor je to na odluku Hrvatske da Aleksandra Vulina, srbijanskog ministra obrane, proglasi personom non grata zbog njegovih izjava.

Ministar Damir Krstičević odmah je komentirao odluku Vlade Srbije.

"Ja i ministar Vulin smo dva različita svijeta. Ja sam fokusiran na razvoj i jačanje hrvatske vojske i jačanje sustava domovinske sigurnosti kao interesa RH. Vodim se vrijednostima, odgovornošću i ono što je najbitnije nikad drugome ne činim nešto što ne bih želio da netko drugi čini meni. Takav sam bio i u Domovinskom ratu i u privatnom sektoru i takav sam danas.

Naša odluka je bila opravdana, to je bio naš odgovor na provokaciju gospodina Vulina i to bi napravila svaka moderna država koja vodi računa o svojem suveretnitetu i dostojanstvu. Nikada nisam nikoga vrijeđao, rekao nešto što nije istina, nisam odlazio u Srbiju i nešto loše govorio. Ova odluka Vlade Srbije je neopravdana, ali se mogu s njome nositi. Ova odluka više govori o njima", rekao je ministar Krstičević.

Reakcije iz Sabora

Stigle su i prve reakcije iz Hrvatskog sabora.

''Ja bih rekao da Vučićevi naprednjaci čine sve kako bi HDZ-u koji čini istu političku obitelj u Europskom parlamentu zajedno sa Vučićevim naprednjacima pomogli da povrate podršku biračkog tijela koji su izgubili u Hrvatskoj zbog glasanja za Istanbulsku konvenciju. Znači sam general Krstičević i HDZ s ovakvim potezom mogu samo profitirati'', smatra Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta.

''Koliko je meni poznato, iako ja nisam politička istomišljenica s ministrom Krstičevićem, ali nije mi poznato da je on ikada odlazio u Srbiju i tamo držao huškačke govore za razliku od ministra Vulina'', kazala je Vesna Pusić, saborska zastupnica Glasa.

Hrvatski generalski zbor: "U potpunosti podržavamo rad Damira Krstičevića"

"Hrvatski generalski zbor osuđuje odluku Vlade Republike Srbije o proglašenju Potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske Damira Krstičevića personom non grata. U potpunosti podržavamo dosadašnji rad Damira Krstičevića te njegovu izjavu i reakciju na odluku Vlade Republike Srbije.

Damir Krstičević u svom radu, kao Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske u potpunosti slijedi načela NATO saveza i Europske unije, a čija je članica Republika Hrvatska", navedeno je u priopćenju koje su poslali večeras.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene