Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Raspad Vlade

Italija u političkom kaosu: 'Ovo Talijanima nije ništa novo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija je ponovno u političkom kaosu. Vladu su napustili ministri iz stranke 'Narod sloboda' bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

Predsjednik Italije Giorgio Napolitano razmatra moguća rješenja kako bi se izbjegli novi izbori nakon samo sedam mjeseci. Vlada se raspala nakon što prekjučer nije postignut dogovor oko ključnih mjera kojima bi proračunski deficit bio sveden u okvire koje propisuje Europska unija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Možda već sljedećeg tjedna Berlusconi priprema OSVETU Slika nije dostupna Prosvjedovala njegova stranka Presuda Berlusconiju ugrožava stabilnost talijanske vlade

>> Berlusconi srušio talijansku vladu!

Napetost u vladajućoj koaliciji posljednjih tjedana jačalo je i moguće izbacivanje Berlusconija iz parlamenta zbog osude za poreznu prijevaru.

'Ovo Talijanima nije ništa novo. Ne znam što će sada uraditi Enrico Letta i Napolitano, ali nadam se da će pronaći novu vladajuću većinu', rekla je Anna Geronna, stanovnica Rima.

'Ovo je nered. I bit će još veći kada sazovu nove izbore, a sve ćemo mi platiti. U svakom slučaju, ljevica ili desnica, svejedno je. Kriza je tu i neće otići', kaže Raffaele Giglio, stanovnik Rima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene