Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručili da "škola počinje rano"

Islamska država prijeti malenom princu Georgeu: "Čak ni kraljevska obitelj neće imati mira"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanskoj kraljevskoj obitelji upućena je prijetnja putem kodirane aplikacije za pisanje poruka Telegram. Poruku su napisali džihadisti takozvane Islamske države, vjeruju britanski stručnjaci.

"Čak niti kraljevska obitelj neće imati mira", stoji u poruci na kodiranoj aplikaciji Telegram, a iznad poruke stavljena je fotografija princa Georgea pored fotografije škole Battersea koju pohađa u Londonu. Osim toga, napisana je i adresa škole te dodali "škola počinje rano".

Pročitajte i ovo Dojava iz škole - 2 Dojava škole Dječak prijetio učenicima u školi: Policija mu u kući pronašla oružje Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Objave na Telegramu počela je non-stop pratiti i britanska obavještajna služba, s ciljem sprječavanja novih potencijalnih napada IS-a u Velikoj Britaniji.

Britanski stručnjaci smatraju da je nadasve nužno i dalje pratiti navedenu aplikaciju, a stručnjaci za kibernetičku sigurnost ipozorili su da je Telegram "rasplodno tlo" za teroriste.

"Podaci s kojima raspolažemo sugeriraju da se te prijetnje trebaju shvatiti ozbiljno", ističe Barry Speilman, vlasnik tvrtke Sixgill koja se bavi internet nadzorom, prenosi Daily Star.

"Prijetnja princu Georgeu ledi krv u žilama. Čini se da kako IS nastavlja gubiti teritorij u iraku i Siriji, povećava prijetnje napadima prema Zapadu", zaključio je Speilman.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene