Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanskoj kraljevskoj obitelji upućena je prijetnja putem kodirane aplikacije za pisanje poruka Telegram. Poruku su napisali džihadisti takozvane Islamske države, vjeruju britanski stručnjaci.


"Čak niti kraljevska obitelj neće imati mira", stoji u poruci na kodiranoj aplikaciji Telegram, a iznad poruke stavljena je fotografija princa Georgea pored fotografije škole Battersea koju pohađa u Londonu. Osim toga, napisana je i adresa škole te dodali "škola počinje rano".

Vezani članci Kraljica Elizabeta Kraljica prvi put u javnosti nakon što je oduzela titule Meghan i Harryju, nije skidala osmijeh s s lica Thomas Markle Poslije dramatičnog raskola u kraljevskoj obitelji, oglasio se i otuđeni otac Meghan Markle

Objave na Telegramu počela je non-stop pratiti i britanska obavještajna služba, s ciljem sprječavanja novih potencijalnih napada IS-a u Velikoj Britaniji.

Britanski stručnjaci smatraju da je nadasve nužno i dalje pratiti navedenu aplikaciju, a stručnjaci za kibernetičku sigurnost ipozorili su da je Telegram "rasplodno tlo" za teroriste.

"Podaci s kojima raspolažemo sugeriraju da se te prijetnje trebaju shvatiti ozbiljno", ističe Barry Speilman, vlasnik tvrtke Sixgill koja se bavi internet nadzorom, prenosi Daily Star.

"Prijetnja princu Georgeu ledi krv u žilama. Čini se da kako IS nastavlja gubiti teritorij u iraku i Siriji, povećava prijetnje napadima prema Zapadu", zaključio je Speilman.