Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo iz radionice

Iranci se pohvalili 'inteligentnim' oružjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranska državna televizija izvijestila je da je njihova zemlja proizvela laserski vođene topničke granate koje mogu pogoditi pokretnu metu s visokim stupnjem preciznosti.

Ministar obrane Ahmad Vahidi također je rekao da je granata 'inteligentno' oružje sa mogućnošću identifikacije mete. Iran povremeno najavljuje proizvodnju i testiranje vojne opreme, od torpeda, raketa do letjelica.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Iranska vojska ima program kojem je cilj samodostatnost u proizvodnji oružja. Tijekom konferencije za novinare, iranski zapovjednik je kazao da Teheran planira otkriti nove 'satelite', unutar sljedećih deset dana kada zemlja bude slavila godišnjicu revolucije 1979.

>> Iran upozorio: Moguće poskupljenje nafte zbog embarga EU

>> Iranski parlament odgodio raspravu o izvozu nafte EU-u

General Masoud Jazayeri, glasnogovornik iranskih udruženih vojnih snaga također je upozorilo da će odgovor zemlje na bilo koje 'neprijateljsko ponašanje' u regiji biti 'uništeno', javlja APTN.

>> Amerikanci šalju 'plutajuću' bazu na Bliski Istok

Ove opaske dolaze nakon odluke Europske unije da zabrani uvoz iranske nafte, koja je podržala zahtjeve SAD-a za sankcijama prema toj zemlji.

Novo oružje s kojim se pohvalio Iran možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene