Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeni podaci

Iran: U dva potresa poginulo 306 osoba, ozlijeđeno ih je čak 3037

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvama potresima koji su u subotu pogodili sjeverozapad Irana poginulo je 306 ljudi, većinom žena i djece, a 3037 je ozlijeđeno, obznanila je ministrica zdravstva Marzija Vahid Dastdžerdi u parlamentu.

Među poginulima su čak 80 posto žene i djeca, rekla je ministrica koja je izvješće o nesreći podnijela u parlamentu. Oko tisuću ozlijeđenih prevezeno je u bolnice, a ostalima je dovoljna bila pomoć pružena na mjestu nesreće.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>> Raste broj žrtava potresa u Iranu: 250 mrtvih i više od 2.000 ozlijeđenih

Potresi magnitude 6,3 i 6,4 po Richteru, kako je zabilježio Američki geološki institut, u subotu su, u razmaku od nekoliko minuta, pogodili gorski kraj Varzakan te Ahar i Heris u pokrajini Istočnom Azerbajdžanu, na sjeverozapadu Irana.

Iran je na trusnom području i u prošlosti ga je pogodio velik broj potresa razorne snage. U najsmrtonosnijem potresu u zadnje vrijeme koji je u prosincu 2003. pogodio grad Bam poginula je 31.000 ljudi, ili četvrtina njegovih stanovnika. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene