Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaokret u odnosu

Iran spreman na razgovore sa SAD-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da će pozdraviti temeljitu promjenu u pristupu SAD-a prema Iranu i da je spreman za dijalog utemeljen na međusobnom poštovanju.

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je, na svojoj prvoj konferenciji za novinare u Bijeloj kući, da u idućim mjesecima vidi priliku za diplomatsko otvaranje prema Teheranu, što bi bilo zaokret u odnosu na politiku njegova prethodnika Georgea W. Busha.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Za čovječanstvo" Upali u vijesti neprijateljske zemlje: "Nemamo drugog izbora" Ilustracija Tenzije u porastu Iran zaprijetio: ''Nećemo oklijevati s odgovorom''

'Nova američka administracija objavila je da želi promjenu i dijalog', rekao je predsjednik Ahmadinedžad na skupu u povodu 30. obljetnice islamske revolucije koja je dovela do neprijateljstva sa SAD-om.

'Posve je jasno da stvarna promjena mora biti temeljita, a ne taktička. Jasno je i da iranski narod pozdravlja stvarne promjene', dodao je Ahmadinedžad, ističući da je Iran spreman na razgovore, ali samo one u 'atmosferi uzajamnog poštovanja'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene