Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran se ruga holokaustu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izložba karikatura na račun holokausta otvorena ovaj tjedan u Iranu odražava iransku reakciju na lanjski gnjev muslimana zbog karikatura proroka Muhameda u danskim novinama.

Izložene su 204 karikature iz Irana i inozemstva, a na sadržaj je snažno utjecao iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad koji je lani izazvao snažne osude jer je holokausta nazvao "mitom" i rekao da bi Izrael trebalo uništiti.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Jedna karikatura indonezijskoga autora Tonyja Thomdeana prikazuje Kip slobode s knjigom o holokaustu u lijevoj ruci i desnicom uzdignutom u nacistički pozdrav.

Masoud Shojai, direktor Kuće karikatura koja je ugostila izložbu, kaže da je žiri pregledao 1.200 karikatura pristiglih na natječaj što ga je u veljači raspisao iranski list Hamshahri.

Natječaj je otvoren nakon što su prvo u danskim, a potom i u novinama diljem svijeta objavljene sporne karikature muslimanskoga proroka Muhameda. Mnogi muslimani smatrali su te karikature vrijeđanjem tradicije koja brani prikazivanje proroka.

Izložba koju je prvi dan pogledalo pedesetak posjetilaca, bit će otvorena do 13. rujna, a pobjednička će karikatura biti nagrađena s 12 tisuća dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene