Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojno prijateljstvo

Iran: Rusija može koristi iranske vojne baze ovisno od slučaja do slučaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski ministar vanjskih poslova Mohamad Džavad Zarif rekao je u utorak za Reuters da bi Rusija mogla koristiti iranske baze za pokretanje zračnih udara protiv militanata u Siriji ovisno od slučaja do slučaja.

Rusija i Iran ključni su saveznici sirijskog predsjednika Bašara al Asada i odigrali su odlučujuće uloge u zadnjih 18 mjeseci u preokretanju sirijskog sukoba u njegovu korist.

Pročitajte i ovo Teroristi u Crocus City Hallu u Moskvi - 2 Mučnih 90 sekundi užasa "Ubijte ih bez milosti, dolazimo u ime Boga": Islamska država objavila zatrašujuću snimku napada u Moskvi Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Ruski zrakoplovi koristili su zračnu bazu u Iranu za pokretanje napada protiv militanata u Siriji prošlo ljeto i to je prvi put da je jedna strana sila koristila iransku bazu od Drugog svjetskog rata.

Međutim, to je naglo prekinuto nakon što su neki iranski zastupnici nazvali taj potez kršenjem iranskog ustava, koji zabranjuje strane vojne baze.

"Rusija nema vojnu bazu (u Iranu), mi imamo dobru suradnju i od slučaja do slučaja, kada je Rusima koji se bore protiv terorizma potrebno korištenje iranskih postrojenja, mi ćemo donijeti odluku", rekao je Zarif.

Iransko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Hasanom Rohanijem, u čijem sastavu je Zarif, boravi u posjetu Moskvi od ponedjeljka.

Zarif je rekao da će regionalna pitanja, među kojima i Sirija, biti razmotrena na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Kremlju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene