Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran Europi: Mogli biste stradati zbog podrške Izraelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad poručio je Europi da svojom podrškom Izraelu potiče mržnju na Bliskome istoku i upozorio ju je da "bi mogla stradati prekipi li regiji".

"Morali biste vjerovati da izraelski  režim ne može potrajati i da vam nije od koristi. Što imate od podrške tom režimu, osim mržnje mnogih država", rekao je u govoru emitiranome na državnom radiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

"Poručili smo Europljanima, Amerikanci su daleko, ali vi ste susjedi država ove regije. Znajte da su te države kao ocean što se diže i ako počne oluja, njezine dimenzije neće ostati ograničene na Palestinu, mogli biste stradati". rekao je Ahmadinedžad.

Ahmadinedžad je lani izazvao gnjev Zapada jer je pozvao na "brisanje Izraela s karte", sasvim u stilu pokojnoga iranskoga čelnika ajatolaha Homeinija.

Odonda to nije ponovio, ali redovito verbalno napada Izrael čije pravo na postojanje Iran od islamske revolucije 1979. ne priznaje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene