Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: U nesigurnosti živi dva milijuna djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko dva milijuna iračke djece posebno je pogođeno nehumanim uvjetima života, živi u neprestanoj ili povremenoj nesigurnosti, povremeno je prisiljeno mijenjati mjesto prebivanja te su često prisiljeni prekidati i školovanje, stoji u priopćenju UNICEF-a.

"Iračka djeca često su se tijekom 2007. zatekla u razdobljima između dvaju sukoba, zbog čega su se često morala seliti, a njihov pristup nekim temeljnim uvjetima za život samo su pogoršana", izvijestio je posebni predstavnik UNICEF-a za Irak Roger Wright.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

U priopćenju organizacije stoji kako je u silovitim sukobima koji su pogodili Irak poginulo ili je ranjeno nekoliko stotina djece, a još ih je više svjedočilo nasilnoj smrti, mučenjima ili silovanju jednoga člana njihove obitelji.

UNICEF je priopćio kako je "oko 220.000 prognane djece
osnovnoškolskog uzrasta moralo prekinuti školovanje. 

Tijekom 2006. zabilježeno je oko 760.000 neškolovanih malih Iračana, što čini 17 posto. 

Samo 28 posto djece i mladih do 17 godina izašlo je prošlog
ljeta na ispite, a od tog broja samo ih je 40 posto s uspjehom i položilo", stoji u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene