Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razotkrio ih Pentagon

Rusi tajno lansirali novo oružje i šute o tome kao zaliveni

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
"Rusko svemirsko oružje lansirano je 16. svibnja i raspoređeno u istu orbitu kao i satelit američke vlade", rekao je glasnogovornik Pentagona general-bojnik Ratnog zrakoplovstva Pat Ryder.

Rusija je lansirala vjerojatno svemirsko oružje i rasporedila ga u istoj orbiti kao i satelit američke vlade, priopćio je Pentagon.

"Rusija je u nisku zemljinu orbitu lansirala satelit za koji procjenjujemo da je vjerojatno protusvemirsko oružje za koje se pretpostavlja da je sposobno napasti druge satelite u niskoj orbiti", rekao je glasnogovornik Pentagona general-bojnik Ratnog zrakoplovstva Pat Ryder na konferenciji za novinare kasno u utorak.

Rusko protusvemirsko oružje lansirano 16. svibnja raspoređeno je u istu orbitu kao i satelit američke vlade, rekao je. Ryder je dodao da će Washington nastaviti pratiti situaciju i da je spreman zaštititi svoje interese.

"Imamo odgovornost da budemo spremni zaštititi i obraniti područje, svemirsko područje, te osigurati kontinuiranu i neprekinutu potporu združenim i kombiniranim snagama", rekao je.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbio je komentirati pitanje o izvješćima da je Moskva lansirala svemirsko oružje, piše Kyiv Post.

Pročitajte i ovo Uhićen Putinov general Vadim Šamarin Vadim Šamarin Padaju glave u Kremlju: Policija upala u kuću Putinova generala i odvela ga, poznato i zašto

Pročitajte i ovo Neobičan pješački prijelaz Prolaz u Hogwarts? Hit na internetu, cijela mu se regija smije: "Tko je to projektirao, pao bi na prvoj godini"

"Ne mogu to komentirati ni na koji način. Ponašamo se apsolutno u skladu s međunarodnim pravom, ne kršimo ništa i više smo puta zagovarali zabranu bilo kakva oružja u svemiru", rekao je na redovnom brifingu za novinare u Moskvi.

"Nažalost, te su naše inicijative odbijene, uključujući i SAD", rekao je.

Ranije u utorak Moskva je optužila Sjedinjene Države da nastoje naoružati svemir nakon što je Washington stavio veto na ruski prijedlog o neširenju oružja u Ujedinjenim narodima.

Pročitajte i ovo Zastava pored kuće Traže izuzeće FOTO Ispred doma američkog vrhovnog suca snimljen provokativan prizor, a on za sve optužio ženu

Pročitajte i ovo Ministar u vlaku Čeka ga i razgovor s premijerom FOTO Zbog neobične fotografije britanskog ministra u vlaku nastao kaos, a on poručio: "Ubijte me sad. Ili odrastite"

"Oni su još jednom pokazali da njihovi pravi prioriteti u svemirskom prostoru nisu usmjereni na to da svemir oslobode bilo kakvog oružja, već na postavljanje oružja u svemir i njegovo pretvaranje u arenu za vojni sukob", glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene