Policija je objavila ime prve žrtve erupcije vulkana na Bijelom otoku, a potraga za tijelima ostalih osoba koje su ondje nestale u ponedjeljak nastavlja se.

Galerija


Pronađeno je tijelo dvadesetjednogodišnje Eve Browitt, Australke iz Melbournea koja je turistički boravila na otoku s obitelji.

Njezini otac Paul i sestra Stephani hospitalizirani su i liječe ih od teških ozljeda.

Dosad je potvrđeno 15 poginulih, a dvadeset ih je na odjelu intenzivne skrbi gdje su zbrinuti zbog teških opeklina.

Erupcija vulkana (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Geolog o stravičnoj erupciji vulkana na Novom Zelandu: "Poginule turiste zahvatila je vodena para, oni su skuhani"

Erupcija vulkana na Novom Zelandu Što je bio okidač? Vulkanolozi otkrivaju zašto je erupciju vulkana na Novom Zelandu bilo gotovo nemoguće predvidjeti

U petak su tijela šest poginulih prevezena s otoka nakon visokorizične operacije spasilaca.

Novozelandski policijski i vojni ronioci u subotu su u kontaminiranim vodama Bijelog otoka nastavili potragu za nestalima.

Okolnosti potrage nisu optimalne, s obzirom na vrlo slabu vidljivost na nekim mjestima. Ronioci kažu da je more na obalu izbacilo puno mrtvih riba i jegulja.

Policija analizira sve informacije i procjenjuje moguće sljedeće korake, a Nacionalni sustav za procjenu geološke opasnosti Geonet navodi da se mogućnost još jedne erupcije na Bijelom otoku u subotu lagano smanjila te da preostaje oko 35 do 50 posto izgleda za novu erupciju u sljedeća 24 sata.

Među 47 ljudi koji su se u trenutku erupcije vulkana zatekli na otoku bilo je australskih, američkih, njemačkih, kineskih, britanskih i malezijskih turista. (Hina)