Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Katolička nadbiskupija u Los Angelesu platit će oko 10 milijuna dolara za nagodbu u četiri sudska procesa u kojima je za seksualno zlostavljanje djece optužen bivši svećenik Michael Baker.


Oko nagodbe u utorak su se suglasili Nadbiskupija, američki kardinal i bivši nadbiskup Roger Mahony, te bivši svećenik Michael Baker, potvrdili su u utorak odvjetnici žrtava.

Vezani članci Prosvjedi u Wisconsinu protiv policijske brutalnosti - 1 Novo policijsko ubojstvo crnca u Americi, mladog biciklista ustrijelili s 20 hitaca u leđa Matthew Perry Pogledajte kako izgleda luksuzni stan posrnulog glumca koji je u teškim problemima, prodaje pogled o kojem većina može samo sanjati

>> Otkrivena tajna vatikanskog dima

Mahonyja, koji u Rimu sudjeluje u izboru novoga pape, sumnjičilo se da je, kao nadbiskup, pružao pomoć svećeniku - pedofilu. Navodno mu je Baker 1986. priznao seksualno zlostavljanje dječaka, a Mahony ga je sklonio na liječenje u crkveni centar, te ga zatim ponovno vratio u službu.

Po medijskim napisima, Baker je u 26 godine svećeničkog staža "seksualno uznemiravao najmanje 23 dječaka". Zbog zlostavljanja dvojice dječaka 2007. godine osuđen je na desetogodišnju zatvorsku kaznu. Suđenje u druga dva slučaja trebalo je uskoro početi da nije postignuta nagodba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook