Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak nije smrtna kaznma

Hosni Mubarak osuđen na doživotni zatvor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hosni Mubarak danas je osuđen na doživotan zatvor zbog odgovornosti za smrt 850 civila u prosvjedima prošle godine u jeku arapskog proljeća.

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak osuđen je danas na doživotni zatvor zbog uloge i utjecaja na masovna ubijanja civila koja su se dogodila za vrijeme prošlogodišnjih prosvjeda u jeku arapskog proljeća, piše CNN..

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu

>> FOTO i VIDEO: Prizori kaosa na ulicama Kaira

Prema procjenama egipatske vlade oko 850 ljudi ubijeno je u demonstracijama u siječnju i veljači prošle godine. Za Mubaraka, koji je zemljom vladao gotovo 30 godina, tužitelj je rekao da je 'očito da je odobrio uporabu oružja protiv demonstranata koji su u mirnom prosvjedu tražili njegovu ostavku'.

Iz tog je razloga tužiteljstvo zatražilo smrtnu kaznu, no sud je ipak odlučio da će Mubarak svaki dan do kraja života provesti u zatvorskoj ćeliji.

Suđenje 84-godišnjem Hosniju Mubaraku započelo je početkom kolovoza prošle godine, a cijeli postupak je u sudnici pratio iz pomoćnog kreveta. Njegovo je zdravlje stalno bilo predmetom nagađanja, pa se govorilo da pati od srčanih problema i da boluje od karcinoma, no to je opovrglo ministarstvo zdravstva.

Na sud su nešto prije Mubaraka stigli njegovi sinovi Alaa i Gamal, bivši ministar unutarnjih poslova Habib el-Adli i šest bivših visokih dužnosnika službi sigurnosti kojima se također sudi zbog pogibije prosvjednika tijekom Arapskog proljeća.

Mubarak se na optužnicu očitovao da se ne osjeća krivim.
 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene