Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Da sam znala što znam sada ne bih glasovala za rat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put nakon objave kandidature za predsjednicu SAD-a Hillary Rodham Clinton se u javnosti suočila s pitanjem zašto je glasovala za rat u Iraku.

'Da sam znala ono što sad znam, ne bih nikad glasovala za rat. Dala sam Bushu dopuštenje da pošalje inspektore tamo i utvrdi istinu. Rekla sam mu da to nije glas za preventivni rat', pokušala se opravdati se Hillary

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči 'Super utorka' Clinton i Obama izjednačeni, McCain u znatnom vodstvu Slika nije dostupna John McCain i Hillary Clinton pobjednici predizbora na Floridi

Smatra da većina koja je glasala za rat nije znala da će Bush zlorabiti vlast koju je dobio. 

'Rekao je da će se obratiti Ujedinjenim narodima da pošalju inspektore. To je i učinio i onda im nije dopustio da dovrše zadatak i žurio je u rat', navodi Clinton.

Pitanja o ratu pokazuju kako su joj mnogi stranački aktivisti još uvijek neskloni, a njihovi glasovi su presudni u procesu nominacije.

U svom dvodnevnom putovanju po SAD-u Hillary Clinton ističe kako se zauzima za diplomaciju u borbi protiv terorizma. '

'Ako sam predsjednica znam da ne mogu ubiti, zatvoriti ili okupirati svaku naciju s kojom se ne slažem. Ne mogu samo željeti da se svi teroristi izbrišu s lica zemlje', kaže Clinton.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene