Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Ivane Petrović

'Šešelj je velika sramota Haškog suda i bit će remetilački faktor u Srbiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doček Vojislavu Šešelju spremaju njegovi radikali. Oni su rekli da su ga uz trube otpratili i da će ga uz trube dočekati.

Ne zna se gdje će Vojislav Šešelj otići kada dođe, hoće li biti odmah transportiran u bolnicu ili ne. Veliku polemiku izaziva odluka haškoga suda koja nije objavljena u cijelosti i ne znamo sve njezine elemente.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

Znamo da je glasnogovornica kazala da je bitno za Šešelja da ne kontaktria sa svjedocima i žrtvama i da bude u svakom trenutku dostupan Tribunalu. Stječe se dojam da je Haški sud Šešeljevu bolest uzeo kao način da se elegantno riješi predmeta koji je njegova velika sramota. Šešelj je otišao 2003. godine u Haag dragovoljno. Suđenje je počelo tek 2007.

Iz Beograda za Dnevnik Nove TV izvještava Ivana Petrović U međuvremenu su se natezali s njim oko dovjetnika. Carla del Ponte je tri puta mijenjala optužnicu. Uništila je, prema mišljenju struke, predmet koji je bio čist kao suza. Njemačka tužiteljica, razočarana tom optužnicom napustila je Tribunal i otišla na stalni Kazneni sud.

Šešelj dolazi u Srbiju i umrijet će bez presude, što je sramota i za Tribunal i za međunarodnu pravdu, a jako loše za pomirdbu i jako loše za povijest.

Vojislav Šešelj: U Srbiju dolazim da se osvetim!

Šešelj kaže da se želi osvetiti. Za očekivati je od jedne dijabolične osobnosti sa kvocijentom inteligencije kojeg ne treba podcjenjivati. On više nema što izgubiti, i to će zacijelo raditi. Naći će kanale koji će biti upereni protiv, prije svega, predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića. Više prema premijeru Vučiću i on će ga odmah zacjelo početi prozivati.

Danas je inače, u Beogradu francuski premijer, a Vučič je iskoristio tu prigodu, a to je bila definitivno poruka namijenjena Šešelju - kada je kazao u jednom mitskom govoru kada je opisivao vjekovno bratstvu između Francuske i Srbije, kazao je da Srbiju nitko neće destabilizirati.

Srpski političari poprilično šute. Činjenica je da Srbija od pada Miloševića nije uspjela stvoriti ni političku ni društvenu klimu da bi neutralizirala dolazak jednog Šešelja i bujanje ideologije koju će njegovi radikali sada zacijelo iskoristiti. Šešelj će sigurno sljedećih mjeseci biti remetilački faktor u Srbiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene