Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jovica Stanišić i Franko Simatović proći će novo suđenje za ratne zločine na području Hrvatske i BiH.


Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u utorak je poništilo prvostupanjsku presudu kojom su bivši dužnosnici službe državne sigurnosti Srbije Jovica Stanišić i Franko Simatović bili oslobođeni svake odgovornosti za ratne zločine počinjene na području Hrvatske i BiH te je naredilo novo suđenje.

Vezani članci Slika nije dostupna Brammertz će tražiti reviziju presude Stanišiću i Simatoviću, o Gotovini još nije odlučio Slika nije dostupna Simatović i Stanišić vratili se u Beograd, nije ih dočekao nitko iz državnog vrha

Žalbeno vijeće nadalje je naredilo je da se Stanišiću i Simatoviću, kojima je odmah određen pritvor, ponovno sudi po svim točkama optužnice.

Prvostupanjskom oslobađajućom presudom bilo je utvrđeno da su Stanišić i Simatović slali u Hrvatsku i BiH jedinice specijalne namjene SDB-a tzv. "crvene beretke" koje su sa "škorpionima", srpskom dobrovoljačkom gardom Željka Ražnatovića Arkana, te milicijom SAO Krajine, počinile zločine no to nije bilo dovoljno da se utvrdi njihova odgovornost za te zločine jer nije dokazano da su ih slali s namjerom da se počine zločini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook