Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Haradinaj ne smije kući preko ljeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem kosovskom premijeru Ramushu Haradinaju neće biti dopušteno vratiti se kući tijekom ljetnog prekida njegovog suđenja za ratne zločine pred ICTY-em, odlučili su suci.

Njegovo bi puštanje moglo pojačati ozračje straha koje vlada oko njegovog slučaja, rekli su suci.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Slika nije dostupna ICTY naredio Haradinaju povratak u pritvor

Nekoliko svjedoka tužiteljstva već je reklo da nije spremno svjedočiti protiv Haradinaja koji je zajedno s još dva čelnika Oslobodilačke vojske Kosova optužen po 37 točaka za zločine protiv Srba i onih za koje se sumnjalo da ih podržavaju na Kosovu 1998. godine.

Optužbe uključuju ubojstva, mučenja i silovanja. "Mnogi od tih svjedoka kao glavni razlog navode strah" za odluku da ne svjedoče, napisali su suci u odluci.

Oni su dodali da, iako nemaju naznaka da je Haradinaj upleten u zastrašivanje svjedoka, vjeruju da se "ovaj slučaj vodi u ozračju u kojem se svjedoci osjećaju nesigurno i gdje se pojavljuju ozbiljni problemi u osiguravanju njihova svjedočenja pred sudom".

U odluci se kaže da stanje nestabilnosti na Kosovu, gdje većinsko albansko stanovništvo želi neovisnost od Srbije, pogoršava njihove strahove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene