Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tuga u Gvineji

Minibus skrenuo u suprotni trak pa udario u kamion: Najmanje 25 poginulih u stravičnoj nesreći

Gvineja, ilustracija
Gvineja, ilustracija Foto: CELLOU BINANI / AFP
U sudaru kamiona i minibusa u blizini gradića Souguéta u Gvineji poginulo je najmanje 25 osoba, a barem sedam ih je ozlijeđeno, izvijestio je visoki dužnosnik administracije te zapadnoafričke zemlje.

Prema izvješću, minibus je prilikom pretjecanja skrenuo u suprotni trak i sudario se s kamionom. Vozač minibusa preživio je nesreću, iako je teško ozlijeđen. Nesreća se dogodila u gradiću udaljenom 180 kilometara od glavnog grada Conakryja.

U toj zapadnoafričkoj državi ozbiljne prometne nesreće s visokim stopama smrtnosti nisu neuobičajene. Razlozi su najčešće prevelika brzina ili preopterećenost vozila. Opasnost predstavlja i loše stanje mnogih vozila i cesta.

Pročitajte i ovo Požar u Meksiku užas u Meksiku VIDEO Ogroman požar progutao kuće i aute, vlak prošao kroz buktinju: Evakuirano više od 1500 ljudi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jedna osoba u bolnici Teška nesreća u Zagrebu: Vatrogasci vadili ženu iz auta koji se napunio dimom

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), broj poginulih u cestovnom prometu na sto tisuća ljudi u Gvineji sedam je puta veći nego, primjerice, u Njemačkoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene