Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platila ga životom

Greška vodovoda dovela do tragedije: Žena dobila astronomski račun za vodu, od šoka završila u bolnici i umrla

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Greškom naplaćen ogroman račun za vodu jedna je žena platila životom.

Nakon što je saznala da vodu mora platiti 15.339 eura za razdoblje od kolovoza do listopada, 88-godišnjoj Caterini Giovinazzo pozlilo je od šoka te je završila u bolnici.

Bila je u kritičnom stanju iz kojeg se nije izvukla - umrla je na Badnjak, javlja talijanska agencija ANSA.

Polovicu novca za račun banka je odmah prebacila vodovodu jer je žena ranije dala dozvolu za izravno skidanje novca s bankovnog računa.

Premda je pretpostavka i ranije bila da je riječ o pogrešci u obračunu ili zbog neispravnog brojila, iz tvrtke za opskrbu IREN ispričali su se zbog problema koji je nastao.

Pročitajte i ovo Marin Piletić Burne reakcije zbog mirovinskih fondova Ministar Piletić odgovorio Grbinu: "On je poput Grincha, plaši umirovljenike da će njihova štednja nestati"

Pročitajte i ovo Policija traži ovog mladića - 2 Mole građane za pomoć Pokušaj ubojstva nožem u centru Zagreba: Policija traži ovog mladića, prepoznajete li ga?

"Jako nam je žao zbog onoga što se dogodilo. Odmah smo započeli potrebne provjere i kontaktirali gospođinu obitelj. Potvrđeno je da je račun netočan, jer je izračunat na temelju krivog fotografskog očitanja brojila. Poništili smo neispravan račun i fakturirali stvarnu potrošnju u ukupnom iznosu od 55 eura", ispričao se dobavljač vode.

No, bilo je prekasno. Caterinina obitelj, međutim, ne odustaje i traži pojašnjenje kako je do greške došlo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene