Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj: Smanjenje duga

Grčka najavljuje rasprodaju državne imovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
A kako bi zadovoljila europske vjerovnike, Grčka najavljuje ubrzavanje rasprodaje državne imovine.

Novog vlasnika čeka željeznica. Liberalizirat će se i energetski sektor. Atena priznaje kašnjenje u ostvarenju ciljeva za smanjenje duga koje su postavili međunarodni kreditori, ali obećava ih ispuniti.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug"

'Učinit ćemo sve da promijenimo ono što je potrebno kako bismo se borili protiv recesije, kako bi zemlja ispunila ciljeve, tako da izađemo iz krize i nestane potreba za spasilačkim programom; kako bismo promijenili državu i gospodarstvo tako da više nikada ne budu trebali pomoć. Sve će se to dogoditi ako osiguramo da zemlja ostane u Europi i eurozoni', rekao je Antonis Samaras, grčki premijer.

>> Istraživanje: Europa sumnja u održanje Grčke u eurozoni

Samaras traži više vremena i promjenu politike koja pogoršava fiskalnu situaciju i onemogućava gospodarski rast. Grčka je već petu godinu u recesiji. Nezaposlenost je premašila 22 posto

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene