Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Našli ju stanovnici

Još jedna tragedija: Na plaži otoka Lezbosa pronađeno tijelo djevojčice

Lezbos, ilustracija (Foto: AFP)
Lezbos, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Tijelo djevojčice za koju se pretpostavlja da je poginula pri potonuću čamca s migrantima pronađeno je u nedjelju na plaži otoka Lezbos u Grčkoj, izvijestila je grčka novinska agencija Ana.

Prema lokalnim medijima i obalnoj straži, raspadnuto tijelo bez glave, moglo bi odgovarati devetogodišnjoj djevojčice koja je proglašena nestalom prošlog mjeseca kada je potonulo plovilo na istočnoj obali Lezbosa.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku

Stanovnici su pronašli tijelo na plaži Vatera u nedjelju rano ujutro i obavijestili obalnu stražu koja ga je prevezla na patologiju.

U četvrtak su tri osobe od kojih dvoje djece poginule u nesreći blizu grčkog otoka Samos kada je potonuo čamac u kojem je bilo najmanje 12 osoba.

Više od 200 kandidata za azil poginulo je od početka godine u Sredozemnom moru, većinom pri pokušaju da doplove do Italije, prema podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

U 2018. godini gotovo je 48.000 izbjeglica ili migranata ušlo u Grčku od kojih nekih 32.000 preko otoka u Egejskom moru najbližih turskoj obali.

Ukupno više od 70.000 migranata i izbjeglica živi u ovom trenutku u Grčkoj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene