Građevinska dizalica vjerojatno zbog jakog vjetra srušila se u nedjelju na stambenu zgradu u Dallasu i probila pet katova, te usmrtila najmanje jednu osobu i ozlijedila ih najmanje šest, izjavio je glasnogovornik tamošnje gradske službe za požare i spašavanja.

Galerija


Garaža u zgradi također je teško oštećena, a vlasti planiraju temeljitu pretragu cijele građevine u slučaju da je netko ostao zarobljen ili usmrćen unutra, rekao je glasnogovornik Jason Evans novinarima na mjestu događaja te izrazio nadu da su u pogledu žrtava ovo konačne brojke.

Vezani članci Slika nije dostupna Još jedna osoba u Dallasu zaražena ebolom! Slika nije dostupna FOTO Evo čime je profesorica španjolskog razbjesnila roditelje

Do urušavanja je došlo oko dva sata popodne po lokalnom vremenu, a prema riječima Evansa i brojnih iskaza očevidaca, u gradu su u tom trenutku prevladavali nepovoljni vremenski uvjeti, uz snažne udare vjetra.

Lokalna mještanka Abbey Kearney izjavila je CNN-u da su ona i njezin suprug vidjeli kako dizalica pada na stambenu zgradu Elan City Lights u središtu Dallasa, grada u američkoj saveznoj državi Teksas, baš kad su na tom području zapuhali izuzetno jaki vjetrovi.

"Prošla je kroz zgradu ... kao vrući nož kroz maslac", rekla je.

Glasnogovornik Evans izvijestio je da je jedna osoba pronađena mrtva u stambenom dijelu peterokatnice, dok je šest drugih osoba odvedeno u bolnice, pri čemu njih dvoje u kritičnom stanju.

Lokalni mediji navode da je poginula osoba bila žena.

Uzrok nesreće nije odmah precizno utvrđen, no Evans je rekao da postoji "velika mogućnost da je vjetar igrao ulogu u rušenju dizalice". Inače, stambena zgrada nalazila se preko puta velikog gradilišta, a Evans u trenutku izjave nije imao saznanje je li dizalica u vrijeme incidenta bila u pogonu. (Hina)

Vozač kamiona nakon prometne nesreće: ''Nisam uspio zakočiti. Nisu odradile kočnice. Nisam mogao ništa''