Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo 70.000 ljudi došlo je u Rostock na koncert na otvorenom održan u znak prosvjeda protiv G8 na kojemu su nastupili pjevač grupe U2 Bono Vox, Bob Geldof i njemačka zvijezda Herbert Groenemeyer.


Kako bi spriječili moguće izgrede tijekom koncerta za koji su prodane sve ulaznice, otkazan je njegov prijenos na videozidu izvan prostora na kojemu se održavao koncert.

Vezani članci Davor Križić Experiment Jazz.hr unatoč preprekama u velikom stilu proslavio veliki, 30. rođendan i zaključio bogatu sezonu! Predsjednik RH Zoran Milanović na službeno fotografiranje jedini je došao bez zaštitne maske Što bi rekao Beroš?! Milanović jedini među NATO-ovim liderima bez maske na licu

Irska zvijezda Bono usporedio je pomoć Africi s gradnjom kuće, pozivajući čelnike država i vlada okupljene u Heiligendammu, kod Rostocka, da učine više.

'Temelji su položeni, politike sada moraju sagraditi zidove i
postaviti krov', rekao je okupljenima.

Dan prije Bono je rekao kako je razočaran nakon susreta s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel koja predsjeda summitom G8 i koju je zajedno s Bobom Geldofom pokušao uvjeriti da bitno poveća pomoć za Afriku.

'Htjeli smo vidjeti njezinu vizionarsku stranu, ali smo vidjeli samo onu praktičnu', rekao je irski glazbenik. 'Ovo je povijesna prigoda, ovdje ne razgovaramo o poreznoj politici', dodao je.

Afrika je među glavnim točkama dnevnog reda summita koji se završava u petak.