Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski general Dan Halutz priznao je u nedjelju da izraelska vojska nije uspjela uništiti Hezbollah, a premijer Ehud Olmert najavio je mogućnost pokretanja velike istrage o ratu u Libanonu.


Obraćajući se izraelskom kabinetu, general Halutz istaknuo je uspjehe 34-dnevnih borbi protiv libanonskih gerilaca, ali i priznao da izraelska javnost rezultate ne smatra uvjerljivom pobjedom.

Vezani članci Arheološko nalazište, ilustracija Povijesno otkriće u Izraelu: Pronađen 2000 godina star biblijski rukopis Ante Gotovina (lijevo)/načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov Branitelji koji su se družili s Gotovinom neće pred kamere, načelnik Pakoštana znao za druženje: "Kriv sam, zvao sam ga tamo. Ostalo bi tiho da se on nije pojavio''

- Javnost smatra da rat nije zadao konačan udarac", kazao je Halutz, prema vladinom izvoru.

- Pored uspjeha, postoje pitanja koja treba istražiti. Jednako kako se budu dijelila odličja, morat ćemo istražiti i suprotne događaje,
kazao je.

Izraelski ministar obrane Amir Peretz imenovao je prošloga tjedna povjerenstvo koje će istražiti vođenje rata, no premijer Ehud Olmert najavio je u nedjelju da bi mogao naložiti i širu, državnu istragu koja ne bi obuhvatila samo ministarstvo obrane.

U ratu u Libanonu poginulo je gotovo 1.200 Libanonaca i 157
Izraelaca. Prekid vatre na snagu je stupio u ponedjeljak.