Obavijesti Video Pretražite Navigacija

General Halutz priznaje da Hezbolah nije razbijen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski general Dan Halutz priznao je u nedjelju da izraelska vojska nije uspjela uništiti Hezbollah, a premijer Ehud Olmert najavio je mogućnost pokretanja velike istrage o ratu u Libanonu.

Obraćajući se izraelskom kabinetu, general Halutz istaknuo je uspjehe 34-dnevnih borbi protiv libanonskih gerilaca, ali i priznao da izraelska javnost rezultate ne smatra uvjerljivom pobjedom.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

- Javnost smatra da rat nije zadao konačan udarac", kazao je Halutz, prema vladinom izvoru.

- Pored uspjeha, postoje pitanja koja treba istražiti. Jednako kako se budu dijelila odličja, morat ćemo istražiti i suprotne događaje,
kazao je.

Izraelski ministar obrane Amir Peretz imenovao je prošloga tjedna povjerenstvo koje će istražiti vođenje rata, no premijer Ehud Olmert najavio je u nedjelju da bi mogao naložiti i širu, državnu istragu koja ne bi obuhvatila samo ministarstvo obrane.

U ratu u Libanonu poginulo je gotovo 1.200 Libanonaca i 157
Izraelaca. Prekid vatre na snagu je stupio u ponedjeljak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene