Obavijesti Video Pretražite Navigacija
144.000 domova bez struje

Francuska: Snažne oluje izazvale obilne poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U trenutku kada brojni Francuzi kreću ili se spremaju krenuti na godišnje odmore, snažne oluje u petak navečer zahvatile su sjeverozapadni i sjeverni dio Francuske prouzročivši obilne poplave, znatno poremetivši željeznički promet, a u nekim dijelovima prekinuta je i opskrba električnom energijom, prenosi AFP.

Prema informacijama francuske tvrtke za elektrodistribuciju ERDF u subotu ujutro oko 144.000 domova ostalo je bez električne energije u cijeloj zemlji. Na teren je odmah poslano 500 tehničara. Veliko nevrijeme tijekom noći zahvatilo je veći dio Francuske, od jugozapadnog dijela zemlje do belgijske granice, a meteorolozi najavljuju novi val nevremena i tijekom poslijepodneva.

Na jugozapadu, u mjestu Pauillac jedan je sedamdesetogodišnjak teško ozlijeđen kada se dio gradskog tornja srušio na njegovu kuću. U tom su, nevremenom teže pogođenom području, vatrogasci intervenirali više od 1000 puta, uglavnom zbog pokidanih kablova ili srušenih stabala.

Nekoliko vlakova na dijelu između Pariza i Bordeauxa u subotu ujutro je zbog nepogodnih vremenskih prilika ostalo 'blokirano' na željezničkim postajama. Neki su vlakovi u polascima i dolascima kasnili i četiri sata. Iz dvaju kampova u području blizu Bordeauxa evakuirano je 600 kampera, a veće štete nastale na autocestama i cestama tek će trebati procijeniti. (Hina)

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Poplave na Jugoistoku Europe Naselja pod vodom Raste broj stradalih u snažnoj oluji koja hara jugoistokom Europe: "Nikad nismo doživjeli nešto poput ovoga tijekom svih tih godina"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene