Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trenutku kada brojni Francuzi kreću ili se spremaju krenuti na godišnje odmore, snažne oluje u petak navečer zahvatile su sjeverozapadni i sjeverni dio Francuske prouzročivši obilne poplave, znatno poremetivši željeznički promet, a u nekim dijelovima prekinuta je i opskrba električnom energijom, prenosi AFP.


Prema informacijama francuske tvrtke za elektrodistribuciju ERDF u subotu ujutro oko 144.000 domova ostalo je bez električne energije u cijeloj zemlji. Na teren je odmah poslano 500 tehničara. Veliko nevrijeme tijekom noći zahvatilo je veći dio Francuske, od jugozapadnog dijela zemlje do belgijske granice, a meteorolozi najavljuju novi val nevremena i tijekom poslijepodneva.

Na jugozapadu, u mjestu Pauillac jedan je sedamdesetogodišnjak teško ozlijeđen kada se dio gradskog tornja srušio na njegovu kuću. U tom su, nevremenom teže pogođenom području, vatrogasci intervenirali više od 1000 puta, uglavnom zbog pokidanih kablova ili srušenih stabala.

Nekoliko vlakova na dijelu između Pariza i Bordeauxa u subotu ujutro je zbog nepogodnih vremenskih prilika ostalo 'blokirano' na željezničkim postajama. Neki su vlakovi u polascima i dolascima kasnili i četiri sata. Iz dvaju kampova u području blizu Bordeauxa evakuirano je 600 kampera, a veće štete nastale na autocestama i cestama tek će trebati procijeniti. (Hina)

Vezani članci Ilustracija Mise u Francuskoj do 30 osoba, uz određene mjere: ''Ljudi su savršeno poštovali međusobnu udaljenost'' Uhićenja tijekom prosvjeda u Londonu Prosvjedi diljem Europe zbog novih mjera protiv korone: ''Sloboda! Prestanite nas kontrolirati''