Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZANIMLJIV POPIS

Objavljeno koje su 3 države najposjećenije zemlje svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je 2016. ostala zemlja koja je primila najveći broj turista na svijetu, a iza nje se nalaze Sjedinjene Države i Španjolska, pokazale su brojke koje je u srijedu objavila Svjetska turistička organizacija.

Francuska je primila 82,6 milijuna posjetitelja 2016., što je pad od dva posto u odnosu na 2015., kaže se u izvješću.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje"

Broj turista u SAD-u također je pao za tri posto na 75,6 milijuna, ali je ta zemlja zadržala drugo mjesto, ispred Španjolske gdje su pak brojke skočile za deset posto.

Turistička eksplozija u Španjolskoj djelomično je posljedica činjenice da turisti zbog straha od terorizma uglavnom izbjegavaju destinacije poput Turske, Egipta ili velikih europskih gradova.

Na četvrtom je mjestu Kina s 59,3 milijuna, a na petom Italija s 52,4 milijuna turista. Slijede Velika Britanija, Njemačka, Meksiko, Tajland i Turska. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene