Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Živuća legenda'

FOTO Ovaj su avion nazvali po Novaku Đokoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Air Serbia je nabavila prvi novi avion otkad je u tu kompaniju ušao arapski Etihad Airways. Uprava ga je odlučila nazvati po najboljem srpskom tenisaču Novaku Đokoviću.

Srbijanski nacionalni avioprijevoznik JAT Airways nedavno je dobio strateškog partnera u arapskom Etihad Airwaysu, nakon čega je promijenio ime u Air Serbia. Arapi su preuzeli 49-postotni udio u tvrtki, a obećali su uložiti 200 milijuna dolara u revitalizaciju posrnule kompanije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

To, između ostalog, uključuje i kupovinu nove flote aviona. Među prvima je nabavljen Airbus A319, koji je danas predstavljen javnosti uz prisustvo cijelog državnog vrha, uključujući premijera Ivicu Dačića, njegovog zamjenika Aleksandra Vučića i šefa države Tomislava Nikolića.

>> Nema treme pred finale - 'Đoko bend' rastura!

Uprava kompanije odlučila je svaki avion iz nove flote imenovati po nekoj 'živućoj legendi Srbije'. Prva osoba koja je svrstana u tu kategoriju je najbolji srbijanski tenisač Novak Đoković.

'Novak Đoković je dobro poznat i omiljen u Srbiji i savršeno se uklapa u našu novu viziju i cilj da postanemo vodeći avioprijevoznik u regiji', izjavio je generalni direktor kompanije Dane Kondić, piše B92.

'On je tijekom ovih godina pokazao natjecateljski duh i sposobnost nadilaženja velikih izazova, na čemu bi mu svatko pozavidio. Vrijednosti koje su već sada legendarne diljem svijeta. Vrijednosti i pozitivne osobine s kojima se možemo poistovjetiti i koje će biti glavne vrijednosti koje odlikuju našeg novog nacionalnog avioprijevoznika', dodao je.

Uz spomenuti Airbus, tijekom sljedeća će dva mjeseca biti nabavljeno još šest aviona, kojima će se u floti tijekom 2014. pridružiti još četiri letjelice.

Na današnjoj ceremoniji Noleta nije bilo, ali je u svoje ime tamo poslao ujaka Gorana Đokovića. Ipak, prisutnima se obratio videoporukom iz Pariza.

'Srećan sam ako mogu pomoći svojoj državi u naporu da, zajedno s Etihadom, vrati ugled nacionalnoj aviokompaniji i zrakoplovstvu. Bit ću ponosan kada budem letio kompanijom Air Serbia i siguran sam da će kvaliteta usluge biti na najvišoj razini. Želja mi je da Air Serbia ima što više letova, zadovoljnih putnika i radnika, nove destinacije i dobro poslovanje. Da svi zajedno budemo ponosni na još jedan brend Srbije', rekao je Đoković.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene