Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1,1860 dolara

Euro danas pao na najnižu razinu u posljednjih 9 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Euro je danas pao na najnižu razinu u posljednjih devet godina, javlja Reuters.

Tečaj eura jutros je na azijskim tržištima pao na samo 1,1860 dolara, što je najniža razina od ožujka 2006. godine. Na europskim tržištima jutros je bio na 1,1965 dolara, što je 0,3 posto manje od iznosa na američkim tržištima u petak navečer.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković ULAZAK U EUROZONU Plenković pozvao građane da polože gotovinu u banke: ''Kada za godinu dana budemo išli u dućan, plaćat ćemo eurima'' Povlačenje kuna Treća valuta u 30 godina Zbogom, kune: HNB do kraja godine počinje kovanje eura, a čeka nas i povlačenje 500 milijuna komada dosadašnjih novčanica

Ulagače koji vjeruju da će se Europska središnja banka odlučiti za proširenje programa kupovine obveznica, što su već učinile američke, britanske i japanske središnje banke, ohrabrila je izjava šefa ECB-a Marija Draghija, koji je rekao da je rizik da ECB neće moći održati stabilnost cijena danas veći nego prije pola godine.

Sada će pozornost biti na njemačkim podacima o inflaciji za prosinac, koji bi trebali biti objavljeni tijekom današnjeg dana.

Donosimo izračun: Evo kolika će vam biti rata kredita iza Nove godine

U srijedu se očekuju podaci za eurozonu, koji bi, kako tvrdi analitičar LNG Capitala Gary Jenkins, mogli odrediti razmjere ECB-ovih poteza.

Osim stope inflacije, na odluku ECB-a mogla bi utjecati i politička previranja u Grčkoj. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene