Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eli Wiesel napadnut u San Franciscu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobitnik Nobelove nagrade za mir i preživjeli holokausta Eli Wiesel možda je bio žrtvom antisemitskog napada tijekom mirovne konferencije u jednom hotelu u San Franciscu prošlog tjedna, priopćila je policija, a javlja agencija AP u subotu.

U policijskom se izvješću navodi da je nepoznati muškarac prišao Wieselu u dizalu i da je zatražio intervju s njim u hotelu Argent u kojem se održavala konferencija.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Kada je Wiesel pristao na razgovor u lobiju hotela, čovjek je počeo inzistirati da se intervju obavi u hotelskoj sobi i grubo je izvukao je 78-godišnjeg književnika iz dizala. Napadač je pobjegao nakon što je Wiesel počeo vikati. 

U međuvremenu je jedna osoba postavila poruku na antisemitskoj internetskoj stranici u kojoj je preuzela odgovornost za taj napad. 

Osoba se identificirala kao Eric Hunt.

"Planirao sam odvesti Wiesela u svoju hotelsku sobu gdje bi iskrenoodgovorio na moja pitanja glede činjenica da je njegova autobiografija 'Noć' u potpunosti izmišljena", napisao je Hunt dodajući da je tjednima pratio Wiesela te da se nadao da će ga prisiliti da kaže istinu.

Profesor i književnik Wiesel u autobiografiji "Noć" opisuje svoja svjedočanstva iz nacističkog koncentracijskog logora Auschwitza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene