Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neispravne cijevi

Elektrana propuštala radioaktivnu paru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkiveno je da cijevi propuštaju radioaktivnu paru te je elektrana zbog toga zatvorena na nedoređeno vrijeme.

San Onofre nuklearna elektrana koja se nalazi u okrugu Orange County u Kaliforniji, zatvorena je od 31. siječnja, kada je otkrivena niža razina zračenja jednoj od dvije jedinice.

Pročitajte i ovo Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina Nuklearna eklektrana Zaporižja Nuklearna katastrofa Što se događa u jednoj od najvećih nuklearki na svijetu? Rusi su unutar postrojenja postavili mine, stručnjaci u strahu

Otkiveno je da cijevi, zbog propusta proizvođača koji nisu ispravno testirali cijevi, propuštaju radioaktivnu paru te je elektrana zbog toga zatvorena na nedoređeno vrijeme, piše Reuters.

Nuklearka se nalazi na pola puta između Los Angelesa i San Diega, a strujom napaja južnu Kaliforniju.

>> Nuklearni incident u Srbiji, Agencija traži objašnjenja

Procjenjuje se i da bi zbog sve toplijeg vremena i povećane potražnje za strujom moglo doći i do nestašice odnosno do redukcija struje.Komisija zadužena za nuklearna pitanja u SAD-u optužila je za curenje Mitsubishi Heavy Industries, koji je po njima priliom testiranja podcijenio brzinu vode i pare koje prolaze kroz cijevi u generatoru i to za tri ili četiri puta.

Također, cijevi nisu bile dovoljno stisnute unutar reaktora zbog čega su se trljale što je uzrokovalo i dodatne probleme. Osam od 129 cijevi pokazalo se neispravnima nakon testiranja komisije.

Dužnosnici komisije nisu htjeli prognozirati kada bi nuklearka ponovno mogla biti puštena u pogon, no pisano izvješće za javnost očekuje se idući mjesec.(Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene