Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekvadorski predsjednik proglasio 'povijesnu pobjedu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekvadorski predsjednik Rafael Correa rekao je u nedjelju navečer da je glasovanje na referendumu o novim predsjedničkim ustavnim ovlastima završilo kao "povijesna pobjeda".

Correa je održao govor u oporbenome uporištu Guayaquilu, i objavio kako je njegov prijedlog ustavne reforme prihvaćen diljem zemlje.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

"Novi je ustav čak i ovdje uvjerljivo prihvaćen", rekao je Correa radosnim pristašama.

Dvije izlazne ankete pokazale su da je ljevičarski predsjednik Rafael Correa u nedjelju uvjerljivo pobijedio na referendumu kojim se glasovalo o novome ustavu kojim on jača svoju vlast u toj zemlji izvoznici nafte.

U ispitivanju koje je proveo Cedatos-Gallup 70 posto ispitanika odlučilo je odobriti novi ustav koji Correi daje šire ovlasti. Jedan drugi pouzdan anketar, Santiago Perez koji radi za vlasti objavio je da 66 posto ispitanika odobrava novi ekvadorski ustav.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene