Avion je trebao sletjeti na pistu u zračnoj luci Sabiha Gokcen u Istanbulu u srijedu poslijepodne. Skliznuo je s piste i raspao se na dijelove. Najmanje je 157 osoba ozlijeđeno, a po zadnjim informacijama poginula je jedna osoba.

Galerija


Avion iz Izmira je pri slijetanju na aerodrom Sabiha Gokcen izletio s piste i raspao se na komade i zapalio. Poginula je jedna osoba. Turski ministar prometa Cahit Turkan kazao je da je na Boeingu 737 u trenutku nesreće bio 171 putnik i šest članova posade.

Vezani članci Avion, ilustracija Hrvat sletio na Kanarsko otočje, ali dočekalo ga neugodno iznenađenje: "Trebali su to provjeriti prije nego što su mu prodali kartu za let" Srušio se avion u Pakistanu - 2 U bolnice u Karachiju stiglo 56 tijela iz stambene četvrti na koju se srušio putnički avion: "Pao je preko kuća..."

Najmanje je 157 osoba ozlijeđeno, a veliki dio njih je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu. Svi putnici i članovi posade vrlo su brzo evakuirani.

Iz trupa aviona vidjeli su se plameni jezici koje su pogasili vatrogasci. Slika na mjestu događaja je zastrašujuća - pilotska kabina se potpuno odvojila od ostatka aviona i ostala je ležati uz bok letjelice.

Avion pripada aviokompaniji Pegasus Airlines, a lokalni mediji javljaju da je problem pri slijetanju nastao vjerojatno zbog olujne kiše i vjetra. Uzrok nesreće službeno još nije potvrđen. Na terenu su hitne službe.