Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turski kirurg Yusuf Sonmez, osumnjičen da je igrao ključnu ulogu u ilegalnoj trgovini organima na Kosovu, izjavio je za poznati američki magazin kako ne zna ništa o načinu na koji su ti organi dolazili od donatora.


Sonmez je u intervjuu za londonski The Times odbacio optužbe da je u klinici Medicus vršio transplantacije bubrega, za koje su novi pacijenti plaćali i do 100 tisuća eura.

Vezani članci Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić Posebni predstavnik EU-a u Srbiji: Priprema se sastanak Vučića i Kurtija Slika nije dostupna Dvojac osumnjičen za ilegalnu trgovinu organima na Kosovu

>> Turska: 'Frankenstein' na slobodi do suđenja

Priznao je da je od kraja 2007. godine 10 mjeseci radio kao savjetnik i kirurg u privatnoj klinici Medicus, kod Prištine, ali je rekao kako je za to vrijeme izvršena samo jedna transplantacija te da ništa nije znao o navodnoj ilegalnoj trgovini.

Tvrdi da se nikad nije susreo s pripadnicima OVK

Sonmez je također izjavio da se nikada nije susreo s pripadnicima bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koje je izvjestitelj Vijeća Europe, švicarski senator Dick Marty, optužio da su ubijali Srbe i prodavali njihove organe.

Times piše da je doktor Sonmez u Turskoj na lošem glasu još od 1998. godine, kao i da je više puta uhićen pod sumnjom da je vršio ilegalne transplantacije. Turski mediji ga nazivaju i 'doktor Frankestein'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju