Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nakon saslušanja

Turska: 'Frankenstein' na slobodi do suđenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Istanbulu oslobodio je u srijedu do početka suđenja dr. Yusufa Sonmeza, osumnjičena za sudjelovanje u trgovini ljudskim organima na Kosovu, javili su turski mediji.

Sonmez je uhićen u utorak u svom stanu u Istanbulu na temelju tjeralice koju je izdao sud u Prištini. Osim Sonmeza još devet osoba je osumnjičeno za trgovinu ljudima i ilegalnu imigraciju. Turski mediji su javili da će Sonmez, kojega su prozvali Frankensteinom, na slobodi čekati početak mogućeg suđenja.

Pročitajte i ovo Tomislav Horvatinčić - 5 Kako je to moguće? Zašto Tomislav Horvatinčić slobodno šeta Samoborom? "Kod nas je sve moguće" Bojan Jelaković - 1 UOČENE NEPRAVILNOSTI Pročelnik Zavoda za transplantaciju u KBC-u Zagreb: "To je očit pokušaj bacanja ljage na nešto u čemu je Hrvatska svjetski šampion"

Nakon dvosatna ispitivanja na izlasku iz sudske zgrade Sonmez je novinarima rekao da nema nikakva zločina i da nije bilo trgovine organima, prenijeli su turski mediji. Sonmez je osumnjičen da je na Kosovu izveo više desetaka operacija u sklopu međunarodne mreže koja je trgovala ljudskim organima. Među optuženicima je i bivši visoki dužnosnik kosovskog ministarstva zdravstva te izraelski državljanin.

Sudac Europske policijske i pravosudne misije na Kosovu (EULEX) Jonathan Ratel rekao je u početku siječnja da su siromašnim ljudima, koji su na Kosovo dovoženi iz inozemstva, davana lažna obećanja da će dobiti novac za svoje organe, koji su potom prodavani na crnom tržištu i presađivani bogatim pacijentima.

>> Lice s tjeralice: Uhićen 'dr. Frankenstein'

Ratel je 7. siječnja u Prištini saslušao sedmero ljudi s Kosova, optuženih da pripadaju međunarodnoj mreži uključenoj u trgovinu ljudskim organima i tada naveo da je Sonmez bio ključni kirurg u operacijama koje su obavljane na privatnoj klinici 'Medikus' u Prištini. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene