Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasioci neumorni

NAKON 17 SATI ISPOD RUŠEVINA Pogledajte snimku dramatičnog spašavanja djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je gotovo 40 sati od razornog podrhtavanja tla u središnjoj Italiji te su šanse da u ruševinama ima preživjelih sve manje, zbog čega spasioci vode utrku s vremenom. Posljednje osobe žive izvučene iz ruševina su dvije djevojčice.

Spasioci vode utrku s vremenom u u potresima razrušenim mjestima u središnjoj Italiji. Prošlo je gotovo 40 sati od razornog podrhtavanja tla pa je sve manje nade da u ruševinama ima preživjelih. Do sada je potvrđena smrt 241 osobe, a među njima je mnogo djece. Spasioci neumorno i golim rukama kopaju po ruševinama, a potragu otežavaju i nova podrhtavanja tla. Posljednje osobe žive izvučene iz ruševina su dvije djevojčice. 

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Slika nije dostupna Prve amaterske snimke Pogledajte dramatične snimke nakon razornog potresa

Susjed, jedan od volontera čuo je tihi glas ispod ruševina te pozvao vatrogasce. Jedan od spasilaca utišavao je ostale kako bi mogli čuti daje li itko znakove života ispod tona betona, željeza i zemlje. Susjed je dozivao djevojčicu koju su spasioci pažljivo pokušavali izvući.

Nakon 17 sati ispod ruševina desetogodišnja djevojčica je spašena. U istom mjestu, selu Pescara del Tronto u kojem nema niti jedne cijele kuće, spašena je još jedna četverogodišnja djevojčica.

Nekoliko sati ranije vatrogasci su u Amatriceu uspjeli žive izvući dvoje djece iz iste kuće, a jedno od njih je beba. U ovakvim okolnostima, sretni trenuci poput ovakvih su rijetkost jer su pod ruševinama su još deseci ljudi, sa svakim satom nade je sve manje, a tlo i dalje podrhtava.

'Šanse da pronađemo ljude žive, u ovakvim uvjetima, nisu obećavajuće. Ali moramo se nadati, moramo pokušavati, moramo vjerovati da još možemo nekog spasiti. Utrkujemo se s vremenom', izjavio je talijanski vatrogasac Lorenzo Botti. 

Na terenu je oko 4300 spasilaca, vatrogasaca, policajaca, a tamo gdje ne mogu strojevi kopaju golim rukama.

'Pomažu nam psi tragači. Na terenu su sve raspoložive snage kako bismo nastavili potragu', kazao je vatrogasac. 

Na mjestima na kojima su mogli, spasioci su tragali za preživjelima i cijelu noć, međutim, bezuspješno. Operacija spašavanja najvjerojatnije će biti ubrzo okončana, kažu talijanski dužnosnici.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene