Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko rano rani...

Donald Trump već započeo predizbornu kampanju za 2020. godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kampanja za ponovni izbor američkog predsjednika Donalda Trumpa u nedjelju je objavila svoju prvu televizijsku reklamu, spot od 30 sekundi koji napada Demokrate i hvali poteze američkog čelnika u njegovih prvih sedam mjeseci na dužnosti.

Objava te reklame dolazi u vrijeme žestokih kritika Trumpa zbog njegove reakcije na nasilne događaje u Charlottesvilleu gdje je skup bijelih suprematista završio smrću jedne osobe nakon što se automobil zabio u skupinu protuprosvjednika.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Andrej Plenković - 1 Kampanja na vrhuncu Nema gdje ih nije bilo, ali s kime bi bili u političkom braku?

Govoreći u subotu sa svog golf igrališta u Bedminsteru u saveznoj državi New Jersey, Trump nije htio nazvati prosvjednike "bijelim suprematistima", te je umjesto toga kritizirao skupine "na mnogim stranama". Čak su i članovi njegove stranke istaknuli da nije dovoljno osudio one koji stoje iza tih nasilnih događaja.

Nova reklama koristi iste videosnimke, fotografije, i stil slova kao i ona koju je ranije ove godine objavila skupina America First Policies, grupa koja smije u tajnosti prikupljati i trošiti neograničene svote novca. Trumpova kampanja i America First Policies zakonski ne smiju surađivati.

"Predsjednikovi neprijatelji ne žele da on uspije"

Trump je najavio da će se kandidirati na idućim izborima prvi dan nakon što je stupio na dužnost, što je neuobičajen potez koji mu je omogućio da započne s kampanjom puno prije izbora u studenom 2020. godine. Povijesno gledano, predsjednici su čekali do dvije godine kako bi se službeno prijavili za iduće izbore.

Trumpova kampanja nije odgovorila na upite o tome koliko je novaca potrošila za reklamu, gdje se ona prikazuje i zašto je objavljena baš u nedjelju. U njoj se govori kako Trump stvara poslove i da su se od njegovog imenovanja poboljšali burzovni pokazatelji.

"Predsjednikovi neprijatelji ne žele da on uspije, no Amerikanci govore da se 'predsjedniku Trumpu dopusti da radi svoj posao'", tvrdi se u promidžbenoj poruci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene